Nieuwe methode om hitte-resistente sporen van bacteriën in melkpoeders te bepalen

EDE - Wetenschappers van NIZO food research hebben in samenwerking met FrieslandCampina, Nestlé, Abbott, bioMérieux, en met de Amerikaanse raad voor zuivelexport een methode ontwikkeld waarmee betrouwbaar hitte-resistente sporen van bacteriën in melkpoeders bepaald kunnen worden. De aanwezigheid van zulke sporen in melkpoeders kan tot bederf leiden van vloeibare zuivelproducten die bij een hoge temperatuur zijn gesteriliseerd.

Er zijn momenteel diverse methoden beschikbaar om de aanwezigheid van hitte-resistente sporen van bacteriën in melkpoeders te bepalen. Deze methoden kunnen verschillen in uitkomsten geven, wat kan leiden tot verschil van mening tussen producenten en afnemers.
 
De wetenschappers hebben daarom een efficiënte en praktische benadering ontwikkeld en maakten daarvoor een vergelijking met de ISO-standaard die hier in 2009 voor is ontwikkeld.
 
Bekijk hier meer informatie
 
 
Bron: NIZO food research




Laatste nieuws