Nieuwe methode om hitte-resistente sporen van bacteriën in melkpoeders te bepalen
19 nov 2019 06:03
bron: FoodPro Network Belgium
bron: FoodPro Network Belgium
EDE - Wetenschappers van NIZO food research hebben in samenwerking met FrieslandCampina, Nestlé, Abbott, bioMérieux, en met de Amerikaanse raad voor zuivelexport een methode ontwikkeld waarmee betrouwbaar hitte-resistente sporen van bacteriën in melkpoeders bepaald kunnen worden. De aanwezigheid van zulke sporen in melkpoeders kan tot bederf leiden van vloeibare zuivelproducten die bij een hoge temperatuur zijn gesteriliseerd.
Er zijn momenteel diverse methoden beschikbaar om de aanwezigheid van hitte-resistente sporen van bacteriën in melkpoeders te bepalen. Deze methoden kunnen verschillen in uitkomsten geven, wat kan leiden tot verschil van mening tussen producenten en afnemers.
De wetenschappers hebben daarom een efficiënte en praktische benadering ontwikkeld en maakten daarvoor een vergelijking met de ISO-standaard die hier in 2009 voor is ontwikkeld.
Bron: NIZO food research
Laatste nieuws
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
-
18 sep Foodmerken zien brood in mukbang
-
17 sep One Frozen klaar voor groei na fusie met National Cortina Frozen Foods
-
17 sep Amazon verplicht personeel weer hele week naar kantoor te komen
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan