Acrylamide blijft op de maag liggen: SGS analyseert uw producten
bron: FoodPro Network Belgium
ANTWERPEN - Acrylamide blijft over de tongen rollen. Eind november ging de Vlaamse reportagereeks ‘Over Eten’ dieper in op de aanwezigheid van de kankerverwekkende stof in onze voeding, en wat de nieuwe Europese acrylamiderichtlijn betekent voor onze culinaire tradities. Hoe dan ook bent u als professioneel voedselproducent gebonden aan signaalwaarden die aangeven of u de acrylamidegehalten in uw product verder dient te onderzoeken. Vanuit onze foodlaboratoria kunnen wij uw producten aan de nodige analyses onderwerpen.
Acrylamide en voedselveiligheid
Acrylamide is een stof die vrijkomt wanneer zetmeelrijke producten worden verhit, bijvoorbeeld tijdens het bakken van frieten, chips, brood of gebak. Volgens Europees voedselveiligheidsautoriteit EFSA verhoogt acrylamide het risico op kanker. In april 2018 trad een Europese verordening over acrylamide in werking die de stof zoveel mogelijk uit onze voeding moet weren. De richtlijn bevat referentiewaarden en risicobeperkende maatregelen om productieprocessen af te stemmen op de referentieniveaus.
Acrylamide opsporen
Het analyseren van de hoeveelheid acrylamide in voedingsmiddelen is geen nieuw gegeven. Ook bevat de recente Europese acrylamiderichtlijn geen wettelijke grenswaarden; wel bevat de verordening een reeks verlaagde referentiewaarden die aangeven wanneer bij exploitanten van voedingsbedrijven een belletje moet gaan rinkelen en nader onderzoek aangewezen is. Vanuit ons foodlabo in Antwerpen kunnen we u bedienen met geaccrediteerde acrylamide analyses. Contacteer ons vandaag nog voor meer informatie via be.cts.sales@sgs.com of +32 3 545 8725.
Bron: SGS - partner FoodPro Network
Laatste nieuws
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
-
18 sep Foodmerken zien brood in mukbang
-
17 sep One Frozen klaar voor groei na fusie met National Cortina Frozen Foods
-
17 sep Amazon verplicht personeel weer hele week naar kantoor te komen
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan