Takeaway koopt Duitse concurrent voor 930 miljoen

AMSTERDAM - Takeaway.com, moederbedrijf van maaltijdbezorgdienst Pizza.be, koopt de Duitse maaltijdbezorgdiensten Lieferheld, pizza.de en Foodora van zijn Duitse concurrent Delivery Hero. Met de overname is een bedrag van 930 miljoen euro gemoeid.

De overgenomen maaltijdbezorgdiensten waren in de eerste negen maanden van 2018 goed voor 23 miljoen bestellingen en een omzet van 76 miljoen euro. De Duitse merken van Takeaway.com kwamen in dezelfde periode ook uit op 23 miljoen bestellingen, met een omzet van circa 60 miljoen euro.

Takeaway.com krijgt door de overname een sterkere positie op de Duitse markt, aldus topman Jitse Groen. "We kunnen klanten en restaurants een beter product bieden. Bovendien kunnen we op een aanzienlijk grotere schaal gaan werken, wat essentieel is voor de winstgevendheid." Groen ziet nog voldoende groeimogelijkheden in Duitsland.

Takeaway.com is inmiddels actief in twaalf Europese landen en de marktwaarde ligt rond de 1,3 miljard euro. Het aandeel Takeway.com schoot vrijdag op het Damrak omhoog.
 
Bron: ANP




Laatste nieuws