Unilever-topman Paul Polman treedt eind december terug

ROTTERDAM - Unilever-topman Paul Polman treedt eind december terug nadat hij tien jaar lang aan het roer stond van de voedingsmiddelenfabrikant. Polman wordt opgevolgd door Alan Jope, momenteel topman bij de divisie Beauty & Personal Care van Unilever. Aldus Unilever in een persbericht.

Er werd al langer gesproken over de positie van Polman nadat een verhuizing van een nieuw gezamenlijk hoofdkantoor naar Rotterdam mislukte.

Volgens een woordvoerder heeft de mislukte verhuizing niets te maken met het besluit om nu af te treden. "Hij heeft altijd gezegd dat dit de periode is dat hij zou blijven." De interne opvolging is ongeveer een jaar geleden begonnen, aldus een woordvoerder.

Polman heeft jaren gewerkt een het versimpelen van de bedrijfsstructuur van Unilever, maar onder druk van een groep Britse aandeelhouders ging de verhuizing naar 1 hoofdkantoor in Rotterdam niet door. 

Polman zal na zijn aftreden nog een half jaar aanblijven om de transitie te begeleiden en zal het bedrijf begin juli verlaten. De opvolger van Polman, Jope, werkt al sinds 1985 bij Unilever en is sinds 2014 verantwoordelijk voor de divisie Beauty & Personal Care. 





Laatste nieuws