Carrefour sleept Albert Heijn voor de rechter

PARIJS - Carrefour sleept Ahold Delhaize voor de rechter. Volgens de Franse supermarktgigant maakt de Nederlands-Belgische organisatie zich schuldig aan concurrentievervalsing. De zaak heeft betrekking op een nieuwe AH-vestiging in Lokeren. Carrefour eist dat de opening tegengehouden wordt.

Door een vestiging te openen in de Oost-Vlaamse stad houdt Ahold Delhaize zich volgens Carrefour niet aan de voorwaarden die de Belgische Mededingingsautoriteit twee jaar geleden oplegde voor de fusie tussen Ahold en Delhaize, aldus De Tijd.

De toezichthouder gaf destijds, nadat de fusie tussen Ahold en Delhaize aangekondigd werd, voorwaardelijk zijn akkoord voor de opening van de winkel. De fusie kon alleen doorgaan als Ahold en Delhaize 13 winkels aan de concurrentie zou verkopen. Eén van die winkels werd de Albert Heijn-winkel in Lokeren, die overgenomen werd door Carrefour. 

Amper een jaar later wil Albert Heijn een nieuwe vestiging openen op nog geen tweehonderd meter van het vroegere filiaal. Dit is Carrefour in het verkeerde keelgat geschoten. Carrefour stapt naar de Brusselse ondernemingsbank en eist dat de opening tegengehouden wordt.





Laatste nieuws