Onderzoekers zien samenhang tussen gebruik van biologische voeding en verlaagd risico op kanker
23 okt 2018 08:31
bron: FoodPro Network Belgium
bron: FoodPro Network Belgium
PARIJS - Franse onderzoekers stellen op basis van een grote cohortstudie waaraan door circa 69.000 mensen werd deelgenomen dat er een samenhang bestaat tussen het gebruik van biologische voeding en een verminderd risico op kanker. De wetenschappelijke onderzoekers publiceerden hun onderzoek in het wetenschappelijk tijdschrift JAMA Internal Medicine.
Voor de studie werden 69.000 personen gedurende de periode mei 2009 tot en met november 2016 gevolgd. De deelnemers aan het onderzoek hielden van 16 producten bij of ze daarvan een biologische variant gebruikten. Deelnemers konden daarbij aangeven of ze dat nooit deden, soms of vrijwel altijd. De gegevens werden vertaald in een score voor biologische voeding in een puntenschaal van 0 tot 32.
De wetenschappers stellen vast dat er een samenhang bestaat tussen het veelvuldig gebruik van biologische voeding en een verlaagd risico op kanker. De onderzoekers stellen dat de conclusies nog wel om een bevestiging in vervolgonderzoeken vragen.
Bron: JAMA Internal Medicine
Laatste nieuws
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
-
18 sep Foodmerken zien brood in mukbang
-
17 sep One Frozen klaar voor groei na fusie met National Cortina Frozen Foods
-
17 sep Amazon verplicht personeel weer hele week naar kantoor te komen
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan