Prijsvergelijker: Jumbo online 11% goedkoper dan Colruyt

ANTWERPEN - De prijsverschillen tussen Colruyt en het Nederlandse Jumbo kunnen flink oplopen. Aldus een vergelijking van 600 merkproducten door dataspecialist Daltix, die de conclusies presenteerde op het RetailDetail Food Congres. Colruyt betwist de uitkomsten van het onderzoek.

Circa 74% van de producten in de selectie bleek goedkoper bij Jumbo, 24% was goedkoper bij Colruyt en 2% had dezelfde prijs, aldus de analyse. Het gemiddelde prijsverschil bedroeg 11%. Al waren er wel grote verschillen van dag tot dag, omdat beide supermarktketens de prijzen continu aanpassen.

De grootste prijsverschillen van het onderzoek van Daltix kwamen naar voren in de categorieën diepvries, koekjes/chocolade en wijn & bubbels. Colruyt bleek significant goedkoper in categorie barbecue.

Colruyt is het niet eens met analyse

Colruyt is het niet eens met de analyse van Datlix. Volgens de Belgische discounter mag je de prijzen in de afhaalpunten niet zomaar vergelijken met die in de fysieke winkels. Online gelden andere concurrentieverhoudingen en dus ook andere prijzen. 

“Wij vergelijken al drie jaar de prijzen van Jumbo met die van onze grenswinkels”, aldus marketingdirecteur Guy Elewaut. “Daaruit blijkt dat de prijzen voor merkproducten ongeveer gelijk liggen in een niet-gewogen vergelijking, en dat wij goedkoper zijn als je aan elk product het gewicht toekent dat overeenkomt met het consumptiepatroon van de Belg.” Want een zoutvaatje heeft uiteraard een heel andere prijs en aankoopfrequentie dan een fles whisky, en als je die één op één vergelijkt trekt dat de percentages scheef, zo redeneert Colruyt. “Voor huismerkproducten zijn wij bovendien merkelijk goedkoper dan Jumbo".

Bron: RetailDetail





Laatste nieuws