Unilever ziet door druk aandeelhouders af van verhuizing naar Nederland

LONDEN / ROTTERDAM - Unilever ziet voorlopig af van een verhuizing van de hoofdvestiging naar Rotterdam vanuit het Verenigd Koninkrijk, zo maakt een woordvoerder van het bedrijf vrijdag bekend. Voor het kabinet is de beslissing van het bedrijf een tegenvaller in de discussie rond het afschaffen van de dividendbelasting.

De verhuizing is voorlopig van de baan vanwege druk van aandeelhouders. Britse aandeelhouders dreigden het plan van de Brits-Nederlandse multinational op 25 en 26 oktober weg te stemmen. De vergadering gaat nog wel door, maar is volgens Unilever een formaliteit.

In maart werd de verhuizing naar Rotterdam bekendgemaakt als onderdeel van de versimpeling van de bedrijfsstructuur. Unilever heeft nu nog een hoofdkantoor in zowel Nederland als Groot-Brittannië, maar het concern wil af van zijn zogeheten 'dubbele nationaliteit'.
 
Financieel topman Graeme Pitkethly zei destijds dat die stap het bedrijf strategische voordelen op zou moeten leveren voor als Unilever in de toekomst op overnamepad wil gaan. Met name in het Britse kamp ontstond veel weerstand tegen de maatregel.
 
Bron: ANP




Laatste nieuws