Hak schrapt toegevoegd suikers en zout in nieuwe varianten rode kool met appel en bieten

GIESSEN - Producent Hak komt met een nieuwe receptuur voor zijn rode kool met appel en rode bieten. In de verbeterde samenstelling van de groenteconserven zitten geen toegevoegde suikers en zout. De suikers die in het product zitten zijn alleen nog maar van nature aanwezig. Hierdoor passen de producten in de aanbeveling van de Schijf van Vijf.

“Bij deze immens populaire producten was het een hele uitdaging voor onze culinaire productontwikkelaars om ze net zo lekker als de traditionele producten te maken en ook nog eens zonder suiker en zout. Het moesten geen letterlijke kopieën worden, maar nieuwe ‘moderne’ interpretaties met kruiden en specerijen zoals kaneel, ui en lavas. En natuurlijk fris zoete appeltjes in de Rode Kool.”, aldus Nicole Freid, directeur innovatie & marketing bij Hak, tegen het AD.

“En het is onze productontwikkelaars gelukt om uit tientallen receptuurideeën er uiteindelijk twee te vinden waarbij mensen tijdens het bereiden niet de behoefte hebben om zelf nog eens suikers en zout toe te willen voegen. Dat zou het paard-achter-de-wagen spannen zijn.” Aldus Freid.

De traditionele varianten blijven gewoon in de schappen liggen. De nieuwe varianten rode kool met appel 0% en rode bieten 0% zullen de komende maanden in de schappen komen te liggen.

Bron: AD





Laatste nieuws