Britse jongeren ervaren allergieën als probleem bij het uit eten gaan
bron: FoodPro Network Belgium
LONDEN - Uit onderzoek van de Food Standards Agency blijkt dat meer dan de helft van Britse jongeren met een voedselallergie niet graag uit eten gaat.
Van de jongeren durft slechts 14% ook echt naar de informatie over allergieën te vragen. Daarnaast kiest 59% van de betreffende jongeren om elke keer naar hetzelfde restaurant te gaan. Maar 9% van de jongeren neemt op voorhand contact op met het restaurant voor informatie over bepaalde allergieën.
Mede door deze schrikbarende resultaten wordt er nu een campagne gestart genaamd easy to ASK. Deze campagne moet jonge mensen aansporen om te vragen naar wat er in het eten zit.
Ook voor de restaurants zelf is het een herinnering om alert te zijn op bepaalde allergieën van hun klanten.
Bekijk het onderzoek hier.
Laatste nieuws
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
-
18 sep Foodmerken zien brood in mukbang
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan