Mars Global Food Safety Center in China (video)

BEIJING - Mars heeft vorig jaar een Global Food Safety Center in China geopend. De voedingsmiddelenproducent wil oplossingen voor een duurzame en veilige voedselproductieketen ontwikkelen. Mars wil met het centrum een wereldwijd netwerk van universiteiten en onderzoekscentra opzetten en daarmee inspelen op nieuwe uitdagingen in de voedingsindustrie.

Kevin Rabinovitch, global sustainability director van Mars, meldt dat de hoofdfocus van het centrum ligt op voedselveiligheid. “Dit thema heeft echter alles te maken met duurzaamheid”, aldus Rabinovitch. “Wanneer een product namelijk niet langer veilig kan worden gegeten, gaan alle middelen die gebruikt zijn voor de productie verloren”, aldus Rabinovitch.  

Het centrum is uitgerust met microbiologie- en analytische chemie-laboratoria, evenals trainingsruimtes en een conferentiezaal. Mars-onderzoekers gebruiken de inzichten en ervaringen van hun samenwerkingsverbanden met het World Food Program, de Global Alliance for Improved Nutrition en andere organisaties.

Daarnaast heeft Mars een langlopende samenwerking met de University of California waar het UC Davis-Mars Innovation Institute for Good and Health is gevestigd.





Laatste nieuws