Albert Heijn test navigatie-app (video)

HOOFDDORP - Supermarktketen Albert Heijn test de app 'Vind mijn product'. Met die app kunnen klanten navigeren en producten vinden binnen de winkel. 

Met de nieuwe app kunnen klanten in de testwinkel in Hoofddorp sinds deze week het product intypen dat ze zoeken, waarna de app hen de exacte locatie van het product geeft. Albert Heijn gaat het concept 12 weken testen. Hiervoor werkt de grootgrutter samen met Signify, het vroegere Philips Lighting. 

De verlichting in de winkel is dan ook leidend: elke lamp in de winkel stuurt een unieke code uit, die door de camera op de smartphone wordt opgevangen. Op deze manier kan de exacte locatie van de telefoon worden bepaald op een digitale plattegrond van de winkel. 

Albert Heijn wil met de app extra gemak en keuze bieden aan zijn klanten tijdens het boodschappen doen. Maar er zit nog een ander belangrijk voordeel aan: de data kan tevens gebruikt worden om duidelijkheid te krijgen in de looproutes van klanten en de effectiviteit van marketingcampagnes in de winkel.





Laatste nieuws