Diepvriesgroenten en conserven duurder door hitte
05 sep 2018 06:07
bron: FoodPro Network Belgium
bron: FoodPro Network Belgium
BRUSSEL - Met name de diepvries- en conservenindustrie hebben last van de aanhoudende hitte. Tegenvallende oogsten maken groenten duurder, de Europese brancheorganisatie Profel slaat dan ook alarm.
Profel spreekt in een persbericht van de 'meest kritieke situatie in de laatste 40 jaar'. Dit jaar (2018) is al het derde jaar op rij met gewasproblemen. De hitte legt nogmaals bloot hoe kwetsbaar de groenteverwerkende industrie is, aldus Profel.
Zo hebben doperwten 20 tot 50 procent minder opbrengst. Bonen hebben zelfs 50 procent minder opbrengst. De droogte zal tevens doorwerken in de opbrengst van de wintergroente, aldus de brancheorganisatie.
Laatste nieuws
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
-
18 sep Foodmerken zien brood in mukbang
-
17 sep One Frozen klaar voor groei na fusie met National Cortina Frozen Foods
-
17 sep Amazon verplicht personeel weer hele week naar kantoor te komen
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan