Moederbedrijf Pizza.be doet overname in Israël

TEL AVIV - Maaltijdbezorgdienst Takeaway.com, in België bekend van Pizza.be, zet voet aan de grond in Israël. De onderneming koopt zijn in Tel Aviv gevestigde branchegenoot 10bis. 10bis geldt in Israël als de marktleider op het gebied van online maaltijden bestellen bij restaurants. Met de overname is circa 135 miljoen euro gemoeid.

Volgens Takeaway valt er nog veel groei te behalen in de consumentenmarkt in Israël. 10bis verwerkt nu nog voornamelijk bestellingen van bedrijven.

Het grote aantal bestellingen dat door bedrijven gedaan wordt, is tegelijkertijd interessant voor Takeaway. Het bedrijf denkt door deze overname bedrijfsbestellingen, bijvoorbeeld ter vervanging van een kantine voor de lunch, in al zijn markten mogelijk te kunnen maken.

Winstgevend

In totaal werden er in 2017 ruim 15 miljoen orders geplaatst bij 10bis. Dat leverde het in 2000 opgerichte bedrijf een omzet van ruim 13 miljoen euro op, met een brutowinstmarge van 43 procent. 10bis is volgens Takeaway een van de weinige partijen in de branche die zo winstgevend is.

Buiten Europa is Takeaway ook al actief in Vietnam.

Bron: ANP





Laatste nieuws