Kellogg's vermindert zout- en suikergehalte van ontbijtgranen
12 okt 2018 11:59
bron: FoodPro Network Belgium
bron: FoodPro Network Belgium
LONDEN - Ontbijtgranenfabrikant Kellogg's gaat het recept aanpassen van zijn ontbijtgranen. De chocoladeontbijtgranen, een van de meest populaire producten van Kellogg's, zal binnenkort 17 gram suiker bevatten per 100 gram in plaats van 30 gram. Daarnaast wordt het zoutgehalte met 10 procent verminderd, aldus de Britse krant The Mirror.
"We hebben het suikergehalte verminderd en meer cacao toegevoegd", aldus Kellogg's in een verklaring. Ook zitten er geen kunstmatige kleur- en zoetstoffen in het product. Het ontwikkelteam heeft ervoor gezorgd dat de hoeveelheid suiker significant is verminderd, maar dat de chocoladesmaak hierdoor niet wordt aangetast."
Het is nog niet bekend of Kellogg's de receptuur ook in ons land aanpast.
Laatste nieuws
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
-
18 sep Foodmerken zien brood in mukbang
-
17 sep One Frozen klaar voor groei na fusie met National Cortina Frozen Foods
-
17 sep Amazon verplicht personeel weer hele week naar kantoor te komen
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan