Coca-Cola experimenteert met gratis levering aan huis

HOOFDDORP - Frisdrankgigant Coca-Cola experimenteert in de Albert Heijn in Hoofddorp (Nederland) met een bezorgscherm. Klanten kunnen daar grote verpakkingen frisdrank op een touchscreen bestellen en gratis aan huis laten leveren. Samen met Samsung loopt er een proef met een reuzegroot touchscreen aan het einde van het frisdrankenrek.

Klanten kunnen er Coca-Cola producten voor thuislevering bestellen en vinden er tevens allerlei interactieve content. Bestellen op het scherm gebeurt via de Albert Heijn-app Appie. 

“Ons onderzoek heeft aangetoond dat er een opportuniteit is om mensen zo een selectie grote, volumineuze multipacks op het fysieke verkooppunt te laten kopen die meestal te zwaar zijn om te dragen”, aldus Marc Van Venrooij, senior manager online bij Coca-Cola Partners, tegen IGD Retail Analysis. 

“Om de ervaring te versterken, hebben we ook inspirerende content en een leuk instant win-mechanisme toegevoegd. Tot nu toe zijn de reacties van klanten bijzonder positief.” De proef loopt vier maanden, daarna worden de resultaten geëvalueerd.

Bron: IGD





Laatste nieuws