Albert Heijn geeft klanten meer informatie over voedingswaarde

ANTWERPEN - Albert Heijn geeft klanten vanaf vandaag meer inzicht geeft in de hoeveelheid suiker, vezels, vetten en andere voedingsstoffen die in gekochte producten zitten.

Met een nieuwe onlinedienst brengt de supermarktketen klanten die dat willen ook alternatieve producten onder de aandacht die bijvoorbeeld minder zout of koolhydraten bevatten.

Albert Heijn krijgt naar eigen zeggen steeds vaker vragen van klanten over welke voedingsstoffen in producten zitten. Klanten met een geactiveerde bonuskaart kunnen tijdens het afrekenen online meer informatie krijgen over de producten die zij hebben gekocht.

Daarbij worden de voedingswaarden per 100 gram getoond en worden alternatieven geshowd die minder of juist meer eiwitten, suikers of voedingsvezels bevatten. De service is ontwikkeld in samenwerking met het UMC Utrecht.

De supermarktketen benadrukt dat er geen afspraken zijn gemaakt met leveranciers of producenten. Producten van het eigen merk krijgen ook geen voorkeursbehandeling, verzekert de supermarktketen.

Bron: ANP





Laatste nieuws